Een jaar ‘kom in beweging’

Frisdrank inwisselen voor fruit. Statafels om aan te werken. Het zijn zomaar een paar ideeën die zijn voortgevloeid uit de focus op duurzame inzetbaarheid.
Een jaar geleden begon binnen Van Gelder de ‘kom in beweging’ campagne. Met als hoofdvraag: hoe bereik ik op een gezonde manier mijn pensioengerechtigde leeftijd? Waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat je daarna ook nog fijn van je pensioen kunt genieten. Insteek was en is om bij de medewerkers van Van Gelder een stukje bewustwording te creëren op het gebied van gezond leven en werken.

Dat daar best wel wat animo voor was bleek wel uit de aanmeldingen voor de health check; een gezondheidstest om te kijken hoe je er voor staat als het gaat om fitheid en een gezonde levensstijl. De health checks hebben bij de nodige collega’s wel voor een eyeopener gezorgd.
In totaal hebben hieraan meer dan 200 medewerkers deelgenomen, waarna er op persoonlijk vlak een vervolg is gegeven door het organiseren van workshops, coaching en training.
Ook is er deelgenomen aan diverse sportevenementen zoals de Zwolse halve marathon, de Dam tot Damloop en de Mud Masters Run, waarbij sportkleding vanuit de organisatie beschikbaar is gesteld.

We blijven aandacht schenken aan duurzame inzetbaarheid en nieuwe ideeën verwelkomen!


S. van den Bronk, 
Personeelsadviseur Van Gelder Infratechniek B.V.