Traplopen -web2

#FITOPJEWERK challenge ‘Doe de dubbele trap’

Voor dag 1 van de #FITOPJEWERK challenge ‘Doe de dubbele trap’ zijn we bij GGD Noord- en Oost-Gelderland. Wat gelijk opvalt zijn de stickers op de trap die de werknemers herinnert aan de challenge. Bij deze GGD wordt er over het algemeen al veel gedaan aan #FITOPJEWERK. Zo zijn er fietsbureaus en moeten de meeste werknemers de trap op en af om koffie te halen. Wat vinden de werknemers eigenlijk van #FITOPJEWERK zijn?

Vier vragen over #FITOPJEWERK, gesteld aan verschillende collega’s.

Wat zijn je belangrijkste redenen om mee te doen aan de challenges van #FITOPJWERK?

Eline: "Handig om tips te ontvangen over hoe je zittend kantoorwerk om kan zetten naar een actievere werkdag".

Sanne: "Ik vind het ongezond hoeveel ik zit op een dag en ik heb daar ook last van".

Mieke: "Ik zit gewoon veel op een dag. Mede ook door de reistijd per auto: iedere dag een half uur heen en ook een half uur weer terug. Eenmaal thuis heb ik vaak geen zin meer om extra te bewegen of sporten".

Helen: "Ik ben zelf altijd veel met sport en bewegen bezig. Leuk om te kijken wat de challenges inhouden".

Cobi: "Ik doe mee omdat ik weet dat ik tijdens het werk, en op weg naar of voor het werk, erg veel zit.  Ik haal weliswaar zelf mijn drinken, en loop naar collega’s en mail hen niet altijd, maar lunchwandeling doe ik bijvoorbeeld niet. En al met al zit ik dus veel".

Wat betekent fit zijn op je werk voor jou?

Eline: "Dat je de juist balans zoekt tussen werken, maar tegelijkertijd ook actief je dag doorkomen".

Sanne: "Ik kan mij dan beter concentreren en ben gelukkiger".

Mieke: "Vaker achter je beeldscherm weggaan, gewoon even lopen is al winst. Echt fit zijn of worden heeft voor mij toch meer met sport te maken. Dit is toch wat lastig op het werk".

Helen: "Fit zijn is voor mij niet zozeer aan werk gekoppeld. Echter, omdat wij zoveel zitten op ons werk is het wel lekker om met deze challenges even in beweging te komen".

Hoe bevalt de challenge tot dusver?

Eline: "Leuk begin! Ik kan nog niet echt verschil merken (het is ook pas maandagochtend ;))"

Mieke: "Vandaag was de eerste challenge. Extra traplopen, het liefst doe ik dan gelijk de zwaarste uitdaging (steeds een trede overslaan), maar dan moet ik de volgende keer sneakers dragen in plaats van hakken…"

Helen: "Hier kan ik nog weinig over zeggen. De challenge van vandaag lijkt niet heel veel van invloed te zijn op het werk. Ik pak de trap altijd als ik naar boven of naar beneden loop, een keer extra op en neer zal niet veel tijd en moeite kosten."

Cobi: "Deze challenge geeft de prikkel om actiever te worden.  Thuis doe ik het nodige om fit te zijn, maar op het werk breng ik veel tijd door. Dus zo doe ik weer een poging. Vandaag de eerste dag, dus dat moet lukken!"

Deed je voor deze challenges ook al iets om fit te zijn op je werk? Zo ja, hoe?

Eline: "ik deed vaak een middagwandeling om een dip in de middag te voorkomen".

Sanne: "Ja. Zo veel mogelijk thee alen op een andere verdieping, fietsen en lunchwandelen. Ik probeer naar mensen toe te lopen in plaats van ze op te bellen. Sanne drinkt veel water en eet gezonde tussendoortjes".

Mieke: "Ik haal mijn koffie/thee zelf en laat zelden of nooit iets meebrengen door een collega".

Helen: "Met het team wandelen we altijd een stukje in de lunchpauze. Ik probeer gemiddeld 1x/week op de fiets naar het werk te komen, deze afstand is 22,5 km. En zelf koffie halen hè, niet laten halen".

Bij de GGD doen de meesten gelukkig fanatiek mee! Voor iedereen die verder meedoet: Zet hem op!