sporten en werken

#FITOPJEWERK challenge: Bij Stimenz

Kom van die stoel af! Rek, strek en doe eens een push-up! Voor dag 8 van de #FITOPJEWERK challenge ‘Uit je stoel’ gingen we langs bij Stimenz in Apeldoorn. Ook hier zijn ze fanatiek bezig met de challenges!

Wat vinden de werknemers eigenlijk van #FITOPJEWERK zijn?

Wat zijn je belangrijkste redenen om mee te doen aan de challenges van #FITOPJWERK?

Inge: "Het is fijn dat de challenges aangeleverd worden. Het is vaak lastig om als organisatie hier veel tijd in te investeren. Er zijn dan vaak dingen die op dat moment nou eenmaal urgenter zijn. De challenges zorgen voor een stukje bewustwording. Je beseft je dat je kleine dingen kan doen om wat meer beweging te krijgen op je werk. Het is leuk om aan de medewerkers te laten merken dat je als werkgever aandacht hebt voor hun gezondheid. Als werkgever heb je er ook veel aan als je personeel fit is."

Corine: "De challenges zijn toegankelijk voor iedereen. Vaak zit je vast in je vaste patronen en doe je de hele dag wat je anders ook doet. Ik werk fulltime en vind het lastig om daarnaast nog sportief bezig te zijn. Ook vind ik sporten eigenlijk gewoon niet zo leuk. Deze challenges laten zien dat je op een simpele manier toch een beetje actief bezig kan zijn. Daarnaast is het leuk om dingen met je collega’s te ondernemen, zoals het tafeltennissen."

Wat betekent fit zijn op je werk voor jou?

Inge: "Het helpt je te concentreren. Als je fit bent, ben je meer helder in je hoofd en kan je meer werk verzetten dan dat je niet fit bent. Het helpt je ook in je energie. Ook voel je je meer tevreden over jezelf."

Corine: "Een goede balans is belangrijk. Als je niet fit bent, kan je ook niet goed je werk uitvoeren. Dit staat met elkaar verbonden. Als je je fit voelt, heb je ook een betere concentratie."

Hoe bevalt de challenge tot dusver?

Inge: "Ik heb helaas nog niet zoveel challenges mee kunnen doen in verband met een blessure aan mijn voet. Ik vind het leuk dat er een grote afwisseling is binnen de challenges. Het is een leuke variatie."

Corine: "Het is leuk om de challenges samen met je collega’s te doen. Ook hoef je je voor deze challenges niet helemaal in het zweet te werken. Het zou ook leuk zijn om fietsbureaus te hebben!"

Deed je voor deze challenges ook al iets om fit te zijn op je werk?

Inge: "Ik wandel vaak in de pauze en neem de trap in plaats van de lift. Recent heb ik een elektrische fiets gekocht en probeer ik af en toe naar mijn werk te fietsen in plaats van de auto te nemen."

Corine: "Ik fiets of loop naar mijn werk. Ik neem vaak wel de lift in plaats van de trap, omdat dit in sommige gevallen nou eenmaal sneller is. Er hangen nu, door de challenges, posters in de lift, dit nodigt wel erg uit om de trap te nemen moet ik zeggen! "

Bij Stimenz doen de werknemers lekker fanatiek mee! Voor iedereen die verder meedoet: Zet hem op!