30 of 40 dagen geen alcohol: doet uw bedrijf ook mee?

In 2019 vindt IkPas in twee periodes plaats: op 1 januari (30 dagen) en op 6 maart (40 dagen). Duizenden mensen zetten dan hun alcoholgebruik tijdelijk op ‘pauze’!

IkPas is een mooie campagne om binnen bedrijven uit te rollen. Gezamenlijk houden werknemers het namelijk langer vol. Bovendien geeft u hiermee het signaal af dat alcoholgebruik bespreekbaar is binnen uw bedrijf. En eigenlijk kan iedereen meedoen, want bijna iedereen drinkt wel eens alcohol.

Maar alcohol drinken heeft ook nadelen. Door alcohol slapen mensen bijvoorbeeld minder goed, zijn ze minder fit, kunnen ze zich minder goed concentreren en zijn ze minder taakgericht. En dat komt hun  productiviteit niet ten goede.

Dus … doe vanaf 1 januari (30 dagen) of 6 maart (40 dagen) als bedrijf mee aan IkPas en ervaar wat een alcohol pauze met uw werknemers doet!

Waarom meedoen?

Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt deelnemers niet alleen geld, maar zij voelen zich ook fitter en slapen beter. Bovendien houdt het effect aan, want ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder te alcohol drinken dan vóór de actie. 

IkPas bedrijfspakket

Aanmelden voor de 30 dagen actie kan al op www.ikpas.nl, op de pagina voor bedrijven. De aanmelding voor de 40 dagen actie opent op 31 januari. Als bedrijf kunt u een bedrijfspakket aanschaffen. Daarin zitten polsbandjes, flyers en een account waarmee u toegang heeft tot een postergenerator. Met de postergenerator kunt u zelf posters maken met uw bedrijfslogo en foto’s naar wens. Daarnaast ontvangt u een toolkit met allerlei hulpmiddelen om de IkPas campagne in uw bedrijf verder te ondersteunen. Bijvoorbeeld een wervingsplan, een factsheet over alcohol en werk, een presentatie template voor een medewerkersbijeenkomst en een artikel voor in het intranet of een personeelsblad. Ook krijgt u een landingspagina op de website van IkPas. Op deze pagina is ruimte voor uw logo, eigen invulling en een actuele teller met het aantal deelnemers in uw bedrijf. U kunt uw medewerkers naar deze pagina verwijzen om direct deel te nemen aan IkPas binnen uw bedrijf.

 

Leave your comment