Gezocht: organisaties voor RIVM-onderzoek ‘de Rookvrijloterij’

Werknemers die niet roken zijn vitaler, productiever en minder vaak ziek. Recent onderzoek toont aan dat één op drie rokers door de coronacrisis nadenkt over stoppen met roken. Echter, in de praktijk blijkt dat dit moeilijk kan zijn. Het RIVM hoopt uw werknemers daarmee te helpen.

Wilt u uw werknemer een extra steuntje in de rug geven om te stoppen met roken? Doe dan mee aan het RIVM Rookvrij-onderzoek (ook online mogelijk).

Het Rookvrij-onderzoek is bedoeld voor werknemers die graag willen stoppen met roken. In het Rookvrij-onderzoek wordt een bewezen effectieve stoptraining aangevuld met wekelijkse loterijen. Het klinkt mogelijk verrassend, maar het RIVM heeft eerder gevonden dat wekelijkse loterijen steun kunnen bieden bij gedragsverandering. Met deelname ondersteunt u niet alleen uw werknemer bij het stoppen met roken, maar dragen u en uw werknemer ook bij aan een betere stoppen-met-roken aanpak. Bovendien ontvangen deelnemers leuke attenties, waaronder een gratis persoonlijke blaasmeter t.w.v. €80,-.

Deelnemen?

Heeft u interesse in deelname of wilt u meer informatie? Of kent u een werkgever die mogelijk wil deelnemen? Suggesties of tips zijn ook welkom! Mail dan naar rookvrij@rivm.nl, of bezoek onze website https://www.rivm.nl/rookvrij-loterij.

Leave your comment