In oktober stoppen duizenden mensen met roken, doe jij ook mee?

Rook jij, maar wil je graag stoppen? Doe dan op 1 oktober mee aan Stoptober. Stoptober geeft je namelijk op allerlei manieren steun om het vol te houden. Daardoor is de kans dat je blijvend stopt wel 5x groter!


Stoppen met roken doe je niet alleen
Als je meedoet aan Stoptober kun je gebruik maken van de gratis Stoptober app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid en vind je tips. Ook heeft de app een groepsfunctie, zodat je steun kan krijgen van bijvoorbeeld je vriendengroep, voetbalteam, je buren of van je collega’s. Ook via social media (Facebook, Twitter, Instagram) kun je ervaringen met andere stoppers delen. 

Meedoen aan Stoptober
Wil je meedoen? Schrijf je dan vanaf 2 september in via de Stoptober.nl. De Stoptober-app kun je ook vanaf 2 september downloaden. De niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

De Stoptober camper en het ‘live event’ komen naar Doetinchem!
Ieder jaar rijdt de Stoptober camper het hele land door om rokers te enthousiasmeren om mee te doen aan Stoptober. Dit jaar komt de camper ook naar onze regio! Op 28 september, tussen 10.00 en 12.00 u, staat de camper in het centrum van Doetinchem. Daarnaast vindt er een ‘live event’, een korte bijeenkomst, plaats in Doetinchem op 30 september van 19.00 – 20.30 u. Een professionele trainer van Stoptober bereidt rokers die mee willen doen aan Stoptober dan op een inspirerende manier voor op het stoppen met roken. Wil jij bij het live event zijn? Stuur dan een mail met je naam naar stoptober@ggdnog.nl!  

Extra ondersteuning
Kun je wel wat extra ondersteuning of begeleiding gebruiken bij het stoppen met roken? De meeste zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een stoppen met roken cursus vanuit de basisverzekering. De begeleiding, maar ook hulpmiddelen (zoals nicotinepleisters) zijn dan helemaal gratis. Check bij jouw verzekeraar hoe het geregeld is, kijk op www.ikstopnu.nl of neem contact op met je huisarts voor meer info.

Stoptober voor bedrijven
Stoptober heeft ook een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Zij kunnen via de bedrijvenpagina promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen. Wil jouw bedrijf advies op maat? Neem dan contact op met de Gezonde Werkvloer adviseur (info@nogfitterenvitaler.nl)

 

Leave your comment