Stoptober: Stoppen met roken in oktober

stoptober

Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober! 

De vijfde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. De landelijke kick-off van Stoptober is op vrijdag 7 september 2018 in Amsterdam en vanaf 1 oktober 2018 start de 28 dagen niet roken reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 200.000 rokers tijdens Stoptober gestopt met roken en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken doe je niet alleen

Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid en vind je tips. Ook heeft de app een community functie, zodat je steun kan krijgen van bijvoorbeeld je voetbalteam, je straat of van je collega’s. Via social media (FacebookTwitterInstagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober!

Stoptoberhuis

Dit jaar organiseert Stoptober het Stoptoberhuis. De eerste 5 dagen van Stoptober sluiten 50 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om de strijd aan te gaan met de sigaret.

Meedoen aan Stoptober

Vanaf 7 september 2018 kan iedereen zich inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruik maken van alle steun die Stoptober te bieden heeft. De Stoptober-app kun je vanaf 28 september downloaden. De niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via https://bedrijven.stoptober.nl/ promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.                                                                                                                                           

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.