Volg ons webinar “Onderweg naar jouw rookvrije werkomgeving”

Op donderdag 30 september organiseren NOG Fitter en Vitaler en Achterhoek Rookvrij van 10.20 tot 12.00 uur een webinar over het rookvrij maken van je bedrijf of organisatie. Benieuwd hoe je daarmee aan de slag kunt? Schrijf je nu in!

Meld je kosteloos aan voor dit webinar

Een rookvrije werkomgeving is belangrijk voor de gezondheid en vitaliteit van werknemers. Dat begint met het sluiten van de rookruimtes; per 1 juli 2021 verplicht voor (semi-)publieke en openbare gebouwen en per 1 januari 2022 ook verplicht voor het bedrijfsleven. Maar als betrokken werkgever kan je meer doen, zoals het bedrijfsterrein rookvrij maken en rokende werknemers helpen om te stoppen.

Mary de Jong van Achterhoek Rookvrij en Christien Pieterse van NOG Fitter en Vitaler nemen je samen met een aantal vakspecialisten mee langs de vier onderwerpen van dit interactieve webinar.

Programma

 • 10:20 uur – Digitale inloop
 • 10:30 uur – Welkom en introductie
 • 10:35 uur – Start programma
  • Waar begin ik en hoe wordt het een succes?
   Reina de Kinderen van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij bespreekt de stappen die je kan zetten volgens het handboek van de Rookvrije Generatie. Ook geeft zij antwoord op veel voorkomende vragen en knelpunten.
  • Wat is de rol van de bedrijfsarts?
   De bedrijfsarts kan helpen om (stoppen met) roken aan te kaarten bij werkgever èn werknemer. Hans Dam vertelt over de wegwijzer Rookvrije Organisatie die de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde ontwikkelde voor bedrijfsartsen.
  • Hoe help ik rokende werknemers om te stoppen?
   Kies dan voor “Samen sterker stoppen”; een stoppen-met-roken training in combinatie met financiële beloningen. Floor van den Brand van Universiteit Maastricht legt uit waarom het belonen van stoppers zo goed werkt.
  • Hoe hebben andere bedrijven het aangepakt?
   Trioworld Apeldoorn is sinds 2017 een rookvrij bedrijf. HR-Manager Madeleine Harmsen vertelt hoe zij dat hebben aangepakt en waar ze tegenaan zijn gelopen.
 • 11:55 uur – Afronding en vragen
 • 12:00 uur – Einde

Aanmelden

Meld je kosteloos aan voor dit webinar

Actief werken aan een fitte en vitale werkplek?

Werkgevers uit Noord- en Oost-Gelderland kunnen kosteloos partner worden van NOG Fitter & Vitaler en ondersteuning krijgen van de Adviseur Gezonde Werkvloer.

Leave your comment