oefeningen op je stoel-web

#FITOPJEWERK challenge: Bij de Gemeente Heerde

Ook op je stoel kan je fitter zijn dan je denkt! Voor dag 2 van de #FITOPJEWERK challenge ‘Oefeningen op je stoel’ waren we op bezoek bij de gemeente Heerde. Bij de gemeente Heerde doen de werknemers al aan lunchwandelingen, koffie halen op een andere verdieping en yoga na het werk. Ga zo door! Wat vinden de werknemers eigenlijk van #FITOPJEWERK zijn?

Vier vragen over #FITOPJEWERK, gesteld aan verschillende collega’s.

Wat zijn je belangrijkste redenen om mee te doen aan de challenges van #FITOPJWERK?

Ada: "Ik word ook een dagje ouder en krijg steeds meer tegenzin in binnen stilzitten. Het is een stukje bewustwording. Ook heb ik meer kennis gekregen van dit onderwerp door een recent gevolgde opleiding. Ik ben blij dat ik wel met mijn fiets naar het werk kan komen. Vooral voor je hoofd is bewegen goed. Je wordt soepeler en je voelt je er fijner bij."

Sandra & Jenny: Fit zijn is voor beiden belangrijk, ook in het dagelijks leven. "Het is leuk om samen de oefeningen op het werk te doen als aanvulling op het gewone sporten en bewegen."

Wouter: "Je wordt bewust van het vele zitten. Ik sport wel genoeg."

Wat betekent fit zijn op je werk voor jou?

Evelien: “Op het werk zou ik fitter kunnen zijn. Ik zou vaker een rondje kunnen lopen. Naast het werk ben ik wel fit.”

Ada: “Fit zijn op mijn werk betekent voor mij dat ik mijn werk op een goede manier kan doen en mij goed kan concentreren. Ik wil er vrolijk en met plezier zitten. Bewegen helpt bij het beter kunnen concentreren. Meestal maak ik een lunchwandeling en dan gaat er af en toe iemand mee. Soms vind ik het ook heel fijn om juist even alleen te wandelen om het hoofd leeg te maken.”

Wouter: “Vooral het mentaal fit zijn is voor mij erg belangrijk, omdat ik veel na moet denken tijdens mijn werk. Fysieke fitheid zorgt voor mij ook voor mentale fitheid. Een wandeling in de pauze zorgt er bijvoorbeeld voor dat je hoofd helderder is. Dit heeft een positieve invloed op je werk.”

Hoe bevalt de challenge tot dusver?

Evelien: “Wel goed. Je wordt er door de challenges bewust van dat je ook op je werk kan en moet bewegen. Dit soort oefeningen zou ik vaker moeten doen. Je gedachten zijn even ergens anders en je ogen hebben rust.”

Ada: “Gister was ik er niet veel. Vanmorgen heb ik wel de oefeningen gedaan en het voelde goed om te doen. Het lijkt mij leuk om de oefeningen tegelijk met mijn collega’s te doen. Misschien is het voor sommige mensen ongemakkelijk? Door bewegen op het werk kan ik me beter concentreren en heb ik meer plezier in mijn werk.”

Sandra & Jenny: “De oefening met de dubbele trap was leuk om te doen. Het is leuk om af en toe even van je stoel af te komen.” De oefeningen op de stoel vonden beiden nog een beetje gek. “Je kan het wel even stiekem onder de tafel doen. Het zou leuk zijn om het met alle collega’s tegelijk uit te voeren.”

Deed je voor deze challenges ook al iets om fit te zijn op je werk?

Evelien: “Op soms wandelen na eigenlijk helemaal niks. Het zou fijn zijn om hier veel tips over te ontvangen.”

Sandra & Jenny: “Tijdens de lunch lopen we vaak een rondje buiten en af en toe wordt er een beetje gestretcht achter de computer. Even een andere houding aannemen. We sporten ook met korting via het werk en gaan op de fiets naar het werk toe.”

Wouter: “Ik doe veel aan sport naast het werk. Ik deed nog niet bewust iets op mijn werk om daar fitter te zijn.”

Bij de gemeente Heerde doen de werknemers lekker fanatiek mee! Voor iedereen die verder meedoet: Zet hem op!