tafeltennis

#FITOPJEWERK challenge: Bij de Gemeente Oost Gelre

Gooi eens een balletje op! Daag je collega’s uit voor een actief potje tafeltennis. Voor dag 7 van de #FITOPJEWERK challenge ‘Speel een potje tafeltennis’ gingen we langs bij de gemeente Oost Gelre. Ook hier zijn de werknemers fanatiek bezig met alle challenges. Wat vinden de werknemers eigenlijk van #FITOPJEWERK zijn?

Vier vragen over #FITOPJEWERK, gesteld aan verschillende collega’s.

Wat zijn je belangrijkste redenen om mee te doen aan de challenges van #FITOPJWERK?

Bernadette: "Vooral de dubbele trap heb ik erg actief meegedaan! Dit was een leuke challenge. Ook het staand vergaderen heb ik gedaan. Ik zit erg veel tijdens mijn werk en het inactief zijn sluipt er makkelijk in. Ik ga wel iedere avond een aantal kilometer wandelen. Even wat anders doen is goed voor je lichaam!"

Audrey: "Tijdens mijn werk krijg ik vaak een dip tussendoor. Het is fijn om dan tussendoor even met wat anders bezig te zijn. Het is leuk om mee te doen aan de challenges en het initiatief te nemen. Er zijn ook mensen die het flauwekul vinden, maar ik denk dat je past de voordelen ervaart als je het ook daadwerkelijk doet! Je gedachten zijn dan even ergens anders."

Wat betekent fit zijn op je werk voor jou?

Bernadette: "Als je fit bent zit je lekkerder in je vel. Je kan beter deel uitmaken van je team en doen wat er van je verlangd wordt. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Als je lekker in je vel zit, sleep je andere mee. Het is leuk om samen met je team actief te zijn. Als je fit bent, kan je over het algemeen beter je werk doen."

Audrey: "Het betekent veel voor mij. Je bent productiever. Als je hele dag achter je computer zit, word je soms duf en kan je je niet meer concentreren. Het helpt dan om even afstand te nemen van je werk."

Hoe bevalt de challenge tot dusver?

Bernadette: "Bewegen helpt om je hoofd leeg te maken. In ons team drinken we veel water en eten we fruit. Mensen moedigen anderen aan binnen het team. De arbocommissie wil ook meer gaan doen aan de vitaliteit binnen de gemeente. Tips hierover zijn altijd welkom."

Audrey: "Bewegen helpt mij vooral om me beter te kunnen concentreren."

Deed je voor deze challenges ook al iets om fit te zijn op je werk?

Bernadette: "Wandelen, water drinken en fruit eten. Ook gaan we in ons team bewust om met traktaties. Er werken rond de 60 mensen, dus dit zou betekenen elke 6 dagen een traktatie. Daarom hebben we besloten dat er 1x per kwartaal getrakteerd wordt door de jarigen samen."

Audrey: "Ik wandel regelmatig in de pauze. Ik eet fruit en probeer voldoende water te drinken. Na werktijd loop ik 3x per week hard. Het zou leuk zijn om met een stel collega’s te gaan zwemmen na of voor het werk."

Bij de gemeente Oost Gelre doen de werknemers lekker fanatiek mee! Voor iedereen die verder meedoet: Zet hem op!