40 dagen geen alcohol: doet uw bedrijf ook mee?

De meeste mensen drinken wel eens alcohol. Meestal uit gewoonte, of omdat ze dat gezellig vinden. Soms wordt alcohol drinken echter een probleem. Bijvoorbeeld als iemand drinkt op momenten dat het eigenlijk niet kan, zoals voor of tijdens het werk. Alcoholgebruik kan leiden tot productiviteitsverlies, ziekte, uitval en zelfs tot (bedrijfs)ongevallen. Allemaal zaken die u als werkgever liever voorkomt. Hoe? Bijvoorbeeld door beleid op te stellen rondom alcoholgebruik. Maar ook meedoen aan IkPas werkt!

IkPas: 26 februari 40 dagen niet drinken

IkPas is laagdrempelig, iedereen die wel eens drinkt kan meedoen. IkPas is ook niet ‘betuttelend’. Je zegt niet tegen werknemers dat ze nooit meer mogen drinken. Je vraagt alleen of ze hun alcoholgebruik 40 dagen ‘op pauze’ willen zetten. En dat werkt! Werknemers slapen beter en voelen zich ook lichamelijk en mentaal fitter als zij geen alcohol drinken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat deelnemers zelfs zes maanden na de actie nog steeds minder alcohol drinken dan voor de actie.

IkPas bedrijfspakket

Bedrijven die mee willen doen aan IkPas kunnen een bedrijfspakket aanschaffen op ikpas.nl. Daarin vindt u onder meer polsbandjes, een artikel voor uw Intranet en een template voor een werknemersbijeenkomst over alcohol. Ook krijgt u toegang tot een postergenerator, een eigen pagina op de IkPas website waar werknemers uit uw bedrijf zich kunnen aanmelden. Daarmee kunt u de actie in uw bedrijf een enorme boost geven!

Leave your comment